De vereniging toen en nu

Toen

Volleybalvereniging Haulerwijk is opgericht in 1962. Pas in 1972 is de vereniging officieel aangemeld bij de gemeente Ooststellingwerf. Dit is gedaan door Dhr. H. Siepel (wachtmeester der Rijkspolitie) en Dhr. B.S. v.d. Wal (timmerman – aannemer).
In 1970 waren er ongeveer 21 leden. Vanaf 1983 begon de toename van leden en groeide de vereniging uit tot een grote vereniging. In 1987 waren er 4 damesteams, 2 herenteams, 2 jeugdteams en een grote recreanten afdeling.

In 1987 bestond de vereniging 25 jaar en is het zilveren jubileum behoorlijk gevierd. Dhr. H. Siepel is toen na 20 jaar afgetreden als bestuurslid en heeft voor zijn vele diensten en inzet een ere onderscheiding gekregen van de volleybalbond.

Helaas is er verder weinig bekend over onze vereniging in het verleden.

Nu

Volleybal is in Haulerwijk een levendige sport waardoor het aantal leden van onze vereniging blijft toenemen. Op het moment hebben we meer dan 100 actieve leden en dit aantal neemt met elk jaar toe. Onze vereniging telt 3 miniteams, 2 jeugdteams, 1 damesteams, 2 herenteams en een recreantenteam en tegenwoordig hebben we ook een zitvolleybal team.

Op maandagavond en woensdagavond wordt er getraind in sporthal De Bongerd. En op vrijdagavond spelen wij onze thuiswedstrijden.

Volleybalvereniging Haulerwijk is door de jaren heen gegroeid tot een gezellige en actieve club volleyballers die het elke week weer leuk vindt om met elkaar sportief bezig te zijn. Al 50 jaar wordt er met plezier gevolleybald door jong en oud.

In april 2012 bestond onze vereniging 50 jaar. Op zaterdag 21 april 2012 is dit gevierd. Aan het begin van de middag, waren er voor de mini’s 3 spellen georganiseerd. Verdeeld in teams konden de jongste volleyballers van Haulerwijk het tegen elkaar opnemen op een stormbaan, werd er geblinddoekt op een korf geschoten en werd er spijkerbroek gehangen. Na de spellen was er een playbackshow en aan het begin van de avond was het feest voor de mini’s afgelopen.

Tijdens de spellen van de mini’s, werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld door de oudere spelers. Na de wedstrijden, konden de leden zich tegoed doen aan een buffet verzorgd door Henk en Grytsje. Later in de avond werd er een quiz gehouden en tot slot kon iedereen op de muziek nog lekker dansen.

Scroll naar boven